הנושאים הכוללים התחום זה, יהיו גם הנדסה כימית, הנדסה חקלאית וביוטכנולוגיה שקשורה אף היא למרכיבי המזון. מהנדסי המזון, הם האחראים הבלעדיים לפיתוחם של מוצרי מזון חדשים. מהנדסים אלה אחראים על שלב המחקר והפיתוח וייצור ושיווק של חומרי גלם עד לבקרת האיכות. הנדסת מזון, כוללת פעילויות שונות ונרחבות כמו מכונות לייצור מזון, התהליכים בייצור המזון, יישום תהליכי אבטחת מזון וכמובן, בריאות הציבור.
ניתן ללמוד הנדסת מון בשילוב עם ביולוגיה או במסגרת משולבת של לימודי כימיה תלת שנתית. היתרון הגדול בשילוב המסלולים בהנדסת מזון הינו תואר נוסף בכימיה או ביולוגיה שמוכר ע"י המל"ג {המועצה להשכלה גבוהה}.לימודי הנדסת מזון כוללים גם מגוון מקצועות מדעיים כמו: פיזיקה, כימיה, מתימטיקה ומחשבים. לימודי הבסיס, נפרשים על ארבעה סמסטרים במהלך הלימודים לתואר ראשון. בהמשך מלול הלימודים, ילמדו הסטודנטים נושאים הקרובים יותר לתחום הנדסת מזון כמו: מיקרוביולוגיה, אימונולוגיה, ביוטכנולוגיה, הנדסה גנטית, וכן, קורסים נוספים מעולם המזון. לימודי הנדסת מזון, הם לימודים אינטנסיביים וכוללים לימודים תיאורטיים ותרגול מעשי רב.
בנוסף לעבודה במפעלי מזון ופיתוח של מזון תעשייתי, יכולים בוגרי לימודי הנדסת מזון להשתלב בעבודה בתחומים הדומים להנדסת מזון בהם יש שימוש רב בחומרי גלם דומים כמו בתעשיית הקוסמטיקה והתרופות, היות ותחומי הידע של כל מהנדס מזון מבוססים על שילוב בין הנדסה כימית, הנדסה חקלאית וביוטכנולוגיה.
מהנדסי המזון, אחראים על האופן בו ייראה המזון בתום תהליך הייצור והתכנון שכוללים גם את תהליכי בקרת האיכות.