בהמשך המסלול, ילמדו הסטודנטים מקצועות יסוד שהם בעצם משותפים לתחומי הביוטכנולוגיה והמזון ואלה מתחלקים לשלושה ענפים עיקריים כמו הנדסת ביוטכנולוגיה, וביוכימיה ותזונה.
לימודי היסוד אורכים כשנתיים, בסופם יבחרו הסטודנטים כאופציית התמחות באחת משתי האפשרויות אותם הם מעוניינים ללמוד יותר ולהתמחות כמו הנדסת ביוטכנולוגיה או הנדסת מזון. הטכניון, יאפשר לסטודנטים שלומדים ביוטכנולוגיה ומזון לשלב גם לימודים נוספים במסגרת תכניות מיוחדות.
יש מסלול נוסף שהוא תואר ראשון להנדסת מזון המשלב גם תעודת הוראה.
ניתן ללמוד בנוסף במסלול זה של הנדסת המזון גם תחומים כמו: מתימטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב, טכנולוגיית מכונות ואלקטרוניקה וחשמל לימודים אלה ישולבו בתחום הידע הנבחר.
התנאים בדרך כלל הם תעודת בגרות בציונים גבוהים ושילוב של ציון ב מבחן פסיכומטרי.
יש צורך בידע מוקדם במדעים. בכל תחומי לימודי ההנדסה וגם בתחום הנדסת מזון, המועמד יהיה חייב בארבע יחידות לימוד במתימטיקה בציון 80 ומעלה, ארבע יחידות לימוד באנגלית גם בציון של 80, פיסיקה וכימיה בציון גבוה והבעה ברמת שתי יחידות לימוד.
כל מקום עבודה ישמח לקבל בוגרי טכניון בתחום הנדסת המזון היות והטכניון בארץ הוא המוסד ללימודי הנדסה הנחשב ביותר בארץ ובחו"ל.