אחד המוסדות המבוקשים יותר ללימודי הנדסת מזון זה ללא ספק הטכניון בחיפה שהוא המוסד הגבוה ביותר בארץ שמוכר גם בעולם ללימודי הנדסה.
הלימודים בטכניון בחיפה, מכשירים את הבוגרים לעסוק בכל מה שקשור לפיתוח, ייצור, אריזה ושיווק מוצרים מחומר הגלם ועד למוצר הסופי המגיע לכל בית. הלימודים במקצוע הנדסת מזון, מורכבים מידע רחב בנושא הכימיה, הביולוגיה והפיזיקה. מסלול הלימודים מתוכנו כך, שיכשיר את מהנדסי ביוטכנולוגיה שיש להם ידע בסיסי ורחב בתחום הנדסת המזון.
המקצועות הבסיסיים שנלמדים במהלך לימודי תואר ראשון להנדסת המזון יהיו: פיזיקה, מתימטיקה כימיה ומחשבים. במקביל יילמדו מקצועות שהם ספציפיים יותר למקצוע הנדסת המזון כמו: מיקרוביולוגיה, הנדסה , טכנולוגיה של המזון והנדסה גנטית. המיוחד בלימודי הנדסת מזון בטכניון בחיפה הוא שניתן לרכוש תואר נוסף בביולוגיה במהלך הלימודים לתואר ראשון בהנדסת מזון.
בוגרי התואר הראשון להנדסת מזון בטכניון בחיפה, יוכלו לבחור המשך לימודים מתקדמים יותר בתחום זה והם ישתלבו בתעשייה בתחומים בהם ישנה דרישה למהנדסי ביוטכנולוגיה ומזון. גם במכללה האקדמית להנדסה באורט בראודה בכרמיאל הנמצאת קרוב לחפה, ניתן ללמוד הנדסת מזון לתואר ראשון, הלימודים הם מקיפים וברמה גבוהה.