תחום הנדסת המזון הינו חלק בלימודי הנדסת ביוטכנולוגיה.
כיום, גם בתחום ההנדסה הגנטית, עוסקים בפיתוחים שונים שקשורים ישירות בתחומי המזון.
מסלול הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לתואר הראשון נלמד במשך ארבע שנים.
במסלול זה מתמחים גם בהנדסת המזון ותוכנית הלימודים היא אחת והיא תהיה משותפת לכל שלבי היסוד שלה.
תחומי היסוד בלימודים אלה, המשותפים גם להנדסת מזון וגם להנדסת ביוטכנולוגיה ,הם: כימיה, מתימטיקה ומחשבים..
מקצועות יסוד ייקחו אף הם חלק בלימודים אלה כמו: הנדסה וטכנולוגיה, ביוכימיה ותזונה.
לימודי יסוד אלה, אורכים שנתיים לערך והסטודנטים יבחרו התמחות באחת משתי האפשרויות כמו הנדסת ביוטכנולוגיה או הנדסת מזון.
תנאי הקבלה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
תנאי הקבלה ללימודים תואר ראשון בתחום הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, יכולים להשתנות בין מוסדות הלימודים ורצוי כי תוודאו את התנאים לפני ההרשמה. התנאים הבסיסיים לקבלה ללימודים אלו יהיו על ממוצע של ציוני מבחני הבגרות ובחינה פסיכומטרית.
נדרש אף ידע מקדים ברמה גבוהה בתחומי המדע השונים. בוגרים שיסיימו את לימודי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, יקבלו תעודת גמר ויוכלו להשתלב במגוון תעשיות בתחומי הביולוגיה, הכימיה, תעשיות לתרופות, הביוטכנולוגיה והמזון.
מי שיהיה מעוניין להתפתח מבחינה אקדמאית, יוכל ללמוד לתואר שני ולהתפתח הלאה ולתרום לקידום המחקר בישראל.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום זה?
כפי הידוע לכם, בשנים האחרונות, נעשה שימוש רב בשיטות ביוטכנולוגיות בתחומים שונים כמו: ביוטכנולוגיה רפואית, פיתוח תרופות, ביוטכנולוגיה בתחום החקלאות כמו למשל פיתוח זנים חדשים, עמידות הדברה ביולוגית, תרבית של רקמה צמחית וביוטכנולוגיה בתעשיית המזון ועוד.
תעשיות הביוטכנולוגיה מדורגות במקום החמישי בחשיבותם בעולם.
הרבה מוצרים שונים כמו הקופקסון {התרופה שהישראלים המציאו לעיכוב מחלת טרשת נפוצה} פותחו בארץ ונמכרים בעולם בהצלחה רבה.
גם בתעשיית המזון ישנה צמחה גדולה בתחום הייצוא לחו"ל.